20Lİ YAŞLARDA YAPILMASI GEREKEN 20 ŞEY

20li Yaşlarda Yapılması Gereken 20 Şey



20'li yaşlar en güzel yaşlardır. Gençsindir, özgürsündür ve hayatın tamamen sana aittir. Elde etmek istediğin ne varsa hepsini yapabilirsin. 20'li yaşlar değerlidir. Bu yüzden yapılması gereken 20 şeyi paylaşmak istiyorum. Belki de çok geç olmadan bunları gerçekleştirebilirsin.

     1. Yurtdışına çık ve seyahat et.

20'li yaşlarda yapılması gereken ilk şey seyahat etmek, dünyanın diğer yüzlerini görmek olmalı. Çünkü bunu yapacak oldukça vaktin ve özgürlüğün var. İlk görmek istediğin yeri belirle ve sana yetecek kadar para biriktir. İhtiyacın kadar parayı elde ettikten sonra ilk seyahat noktandan başla 20'li yaşların tadını çıkarmaya.

     2. Hayatındaki yeri hak etmeyen insanları hayatından çıkar. 

Bazı insanlar vardır ki hayatında bulunmasının hiçbir anlamı yoktur. Kırarım, üzerim diye düşünme. Herkes eninde sonunda üzülür ve kırılır. Kimsenin vaktini çalmaya gerek yok, değil mi?

     3. Maaşı düşük de olsa hayalindeki işi yap.

Hala çok gençken hiçbir şeyin seni durdurmasına izin verme. Geriye dönüp baktığında keşke hayalimdeki işi yapsaydım diye düşünüp pişman olma. Hayat bir kere veriliyor nasıl olsa.

     4. Tek başına seyahat et.

Dünya harika bir yerdir ve görülmeye değer birçok şey vardır. Tek başına seyahat etmek, canın ne yapmak istiyorsa onu yapman anlamına geliyor. Bu seni bağımsız yapar, sana özgüven sağlar.

     5. Sağlıklı yemekler pişirmeyi öğren.

Paketlenmiş gıdalar pahalıdır ve oldukça sağlıksızdır. Yemeyi sevdiğin ve sağlıklı olan lezzetli yemekler pişirmeyi öğren. İlerideki yaşlarında bedenin için yatırım yap.

     6. Sevdiklerinle beraber yolculuğa çık.

Sevdiklerin yanındayken başka ülkelerde harika vakit geçir. Bunlar hayatındaki en güzel ve unutamayacağın anıların olacaktır. 30'lu yaşlarında sevdiklerini görmen çok daha zor olabilir.

     7. Kin tutmayı bırak.

Geçmiş geçmişte kalır. Kin seni sadece aşağıya çeker. Her şeye rağmen affetmeyi bil.

     8. Ailene daha fazla vakit ayır.

Zaman zaman ailemizle tartışırız, büyük kavgalar ederiz. Ama onlar yine de bizim ailemizdir, bu gerçeği değiştiremez. Herkes hata yapabilir, ailen dahi olsa. Onlarla daha fazla vakit geçir ve ilişkini sağlamlaştır.

     9. Zararlı ilişkilerinden kurtul.

Etrafında seni üzen ve seni strese sokan ilişkilerin varsa, bırak gitsin. Böyle insanlar asla değişmez. Kimin yanında mutlu değilsen onları bırak, mutlu olduğun insanlarla ilişkiler kur.

     10. Herkesle konuş.

Kısa sohbetler, sana farklı imkanlar veya yeni arkadaşlık ilişkileri kurmana katkı sağlar.

     11. Kendine ve herkese dürüst ol.

Hayatında mutluluğun fazla, stresin az olmalı. Yalanlar her zaman her şeyi zorlaştırır.

     12. Yapmaktan hoşlanacağın egzersizleri bul.

Egzersizler, severek ve keyif alarak yaptığın zaman eğlenceli hale gelir. Çok fazla seçenek var: yoga, basketbol, yürüyüş, tırmanma, futbol ve belki salsa!

     13. Dişlerini temiz tutmayı ihmal etme.

Dişlerinin yerine yeni bir yenisi çıkmayacak. O yüzden onlara iyi bak. Kocaman gülümsediğin zaman tertemiz dişlerin olduğu görülsün.

     14. Daha fazla risk al.

Sadece bir tane risk değil, ne kadar istiyorsan o kadar risk al. Hırs yerini korkuya bıraktığında hayat çok kısıtlayıcı olabilir. 

     15. Bütün gece ayakta kal ve arkadaşlarınla takıl.

Yaşlandığında uykusuz bir şekilde ayakta kalman çok zor olacaktır. Tüm geceyi arkadaşlarınla barda, gece kulüplerinde veya konserlerde geçir, hatta güneş doğana kadar.

     16. Olabildiğince meşgul ol.

Meşgul olmak hedeflerini gerçekleştirdiğin, anılar biriktirdiğin anlamına gelir. Eğer hiçbir şey yapmazsan, hiçbir şey için sonuç alamazsın. Mantıklı, değil mi?

     17. Yeni arkadaşlar edin.

Kurtulduğun zararlı ilişkilerin yerine yenisini ekle. Bu seferki ilişkilerin daha mutlu, gerçek arkadaşlıklar olsun.

     18. Borçlarını öde.

Borçların varsa onları öde. 30'lu yaşlarındaki sorumlulukların için daha fazla kazanç elde etmiş olursun.

     19. Yıldızların altında bir gece geçir.

Kamp yapmak çok eğlencelidir. Geceleyin gökyüzünün altındaysa eğer büyüleyicidir. İnanılmaz anlar deneyimle.

     20. Eski arkadaşına bir mektup yaz.

Bu çok tatlı bir jesttir. Ona ve onun arkadaşlığına ne kadar değer verdiğini gösterir. Mektuplar hazine gibidir, hiçbir zaman kaybolmaz ve unutulmaz. Arkadaşlığınızı sonsuza kadar sürdürecek küçük bir jesttir. 



Her şeyden önemlisi, gençliğinin 20'li yaşlarının tadını çıkar. Kendini nerede, nasıl, kiminle mutlu hissediyorsan öyle yaşa. Bir daha 20'li yaşlarında olamayacaksın. Hayatının değerini bil. 

Yorum Gönder

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!