SİNEMA VE BEN | MİM

Herkese selam! Uzun zamandır böyle mim yazıları pek olmuyordu. Ya da ben görmüyordum, bilemiyorum. Sevgili Öneri Makinesi beni Sinema ve Ben mimine etiketlemiş. Çok sevindim. Zira en sevdiğim konulardan biri sinema ve filmler. Çook teşekkür ederim. Onun yazısı da hemen şurada!

O zaman ben sorulara hemen başlıyorum!

Sinemada izlediğin ilk film ?
Açıkçası pek hatırlamıyorum. Ana sınıfına gidiyordum. Büyük ihtimalle animasyon filmiydi. Hatta ilk kez sinemaya gideceğim için heyecanlıydım. Çünkü sınıfça gidiyorduk. Ay, ne günlerdi. 😏

Film en güzel ........'de/a izlenir ?
Bence en güzel film tabi ki sinemada izlenir. Ama film her zaman sinemada izlenmez. Böyle çok özel, kaliteli olduğunu düşündüğün film sinemada izlenir. Ama yıllanmış veya vizyondan düşmüş filmler için en güzel bilgisayarda izlenir. Hatta yatağa geçip battaniyeleri üstüne alacaksın. Kucakta da bilgisayar. En güzel keyif benim için. 😍

Film izlerken olmazsa olmazın var mı? Varsa neler?
Olmaz mıı? Benim kendimi şartlandırdığım şey, karanlık olması. Gündüz film izlemeyi pek sevmem, tercih de etmem. Gece olacak, hiçbir ışık olmayacak. Tüm dikkatimi o şekilde verebiliyorum. 

Tek başına mı kalabalık mı?
Dizi izlerken kalabalık olması daha güzel gibi sanki ama bence ikisi de olur. Her türlü izlenir. Ama tek başına izlemek de güzel. Hep öyle izlediğim için de alışmış olabilirim. 

Mısır mı cips mi?
Hiç cips yerken film izlemeyi düşünmedim açıkçası. Hep mısırla birlikte izledim. Ama her film izlemeye başlayacağım zaman mısır patlatmam. Kahve eşliğinde film izlemek favorim. Bunu istisnasız her film izlerken yaparım. Çünkü canım kahve. İçine karıştığı her anı mükemmelleştiren kahvem. 🙌

İki boyutlu mu üç boyutlu mu?
3D film izlemenin tadı başka ama gözlük beni biraz rahatsız ediyor. Bir de sonrasında baş ağrısı yapıyor. Ama yine de ben tercihimi iki boyutludan yana kullanıyorum. 

AVM sineması mı sokak sineması mı?
Sanırım bu güne kadar sadece bir kez sokak sinemasına gittim. O da ilk soruda söylediğim ilk sinemaya gittiğimdi. AVM sineması daha konforlu olur diye düşünüyorum. Ama bir dahaki gidişimde sokak sinemasını tercih etmeye karar verdim. Çünkü öğrenci dostu. 😊

Filmden önce filmin fragmanını izlemek mi yorumlarını okumak mı?
Ben ilk olarak konuyu okurum, fragmanı izlerim ve beğenirsem izlerim. Yorumlar çok kafa karıştırıyor ve şeffaf olmuyor. Bazısı beğense bile söylemiyor ya da beğenmeyince abartarak kötülüyor. Zevk çatışması olabiliyor en nihayetinde. Bu yüzden fragmanı izlemek.

Çok güzel sorular vardı, teşekkür ederim Öneri Makinesi. Ben çok keyif aldım. Hatta bir film izleyesim geldi ??? 😁

Adettenmiş, üç kişiyi etiketlemem gerekiyormuş.


Sizleri  ve bu yazıyı okuyan herkesi sahneye davet ediyorum! 

Mutlu günler!

25 yorum :

  1. Film izlerken karanlığı önemsemiyorum ben. Hatta akşam izlediğimde ışıkları kapatmam, öyle izlerim. Benim de tercihim 2 boyutlu filmler.

    Keyifle okudum, kalemine sağlık :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garip bir huy galiba. Belki sinema etkisi versin istiyor olabilirim, psikolojik olarak. :D
      Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Bende karanlıkta film izleyenlerdenim. Gündz sadece magazin gidiyor oda srada calan sarkilar sayesinde :) eline saglik güzeldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahhah magazin mi? Doğrudur gümbür gümbür şarkılar çıkıyor. Gündüz dizi izleyebilirim belki ama film olmuyor gerçekten. :)

      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Sinema öyle kişisel bir şey ki yorumların objektif olması mümkün değil. Dediğin gibi benim beğendiğim sana hitap etmez ya da senin sevdiğini ben beğenmem. O yüzden en güzeli kendi yorumumuzu oluşturmak.

    Battaniye, çay ve film üçlüsü candır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle olduğunu düşünüyorum. Değişkenlik gösterdiği için yorumları referans alarak film seçimi yapmak doğru olmayabiliyor. Kesinlikle, kendi yorumumuzu oluşturmak en güzeli.

      Battaniye film hep sabit zaten. :)

      Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Herkesin film izlemek için farklı farklı huyları varmış resmen. Sinema ve ben mim yazılarını okudukça şaşırarak fark ettim bunu :D Mesela ben filmin yanında ne yenilip ne içileceğinde pek seçici değilimdir. O an evde ne varsa onu tüketirim. O yüzden ciple birlikte hiç film izlememiş olman şaşırtıcı geldi bana :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben normalde de çok cips yemem. Yılda 1 ya da 2 paket eve alınır. Ondan da küçük bir tabaklık yerim. Hani o yüzden cips yerken film izlemek hiç aklıma gelmedi. Bence sebebi bu olabilir. :D

      Alışkanlıklar işte farklılığın sebebi. Mimler sanırım insanların özelliklerini keşfetme adına güzel etkinlik oluyor.

      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Gerçekten insanın film izleyesini getiren bir mim. Eline sağlık. Eslem'e katılıyorum bir konuda hepimizin farklı huyları varmış ve bunları yeni yeni bu mimlerle fark ediyormuşuz hissine kapıldım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film izleyesim geldi ama film süresi gözümde anlamsız büyüdüğü için sessizce film sitesini kapatıp kendimi sakinleştirmeye çalıştım. :D

      Gerçekten de herkesin binbir çeşit huyu var. Neler varmış be diyorum ben de. :)

      Teşekkür ederim. Seninkini de sabırsızlıkla bekliyoruuum!

      Sil
  6. Ayy ne güzel, eline sağlık çok mutlu oldum katılmana <3

    Keyifle okudum bir de canım kahve cicim kahve her şeye yakışıyor bu güzel kahve 😊❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :))

      Gerçekten iyi ki var bu kahve. <3

      Sil
  7. Battaniye alıp film izlemekte harika ya :)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir mim ve herkesin cevapları hem farklı hem de eğlenceli oluyor. :) sizin battaniye çay ve film üçlüsüne bir de çekirdeği katıyorum ben :)
    Sevgiler, takip ediliyorsunuz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet çekirdek de çok güzel olur :)
      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  9. Bu ara hangi bloga gitsem bu sorularla karşılaşıyorum. Sorular aynı olsa da cevaplar sürekli değişiyor, bunu keyifli buluyorum. Mesela şimdi de battaniye işin içine karıştı :) Neşeli sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorular çok sevildi galiba, o yüzden. Türk halkı olarak sinema hastasıyız sonucuna varabilir miyiz ki? :)
      Battaniye ve sıcak içecekler insana huzur katar. Kedi gibi mayışmak güzel bir şey sonuçta. :D
      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  10. Sanırım kimse beni mimlemiyor 😔 ama alttaki okuyanlar yapsın kısmını üstüme alınıyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki! Bekliyorum yazını en kısa zamanda. 😊

      Sil
  11. Ellerine sağlık çok güzel bir yazı olmuş :) Gerçekten de herkesin alışkanlıkları çok farklıymış, ben de yazılanları okudukça farkettim.
    Davetin için teşekkürler, en kısa zamanda ben de katılacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, seninkileri de merak ediyorum. :) Teşekkürler. :)

      Sil
  12. Bence de en güzel filmler karanlıkta izlenir:)
    Film izlemeyi özendiren bir etkinlik, herkesin cevapları ve tercihleri farklı.
    Okumak keyifliydi, paylaşım adına teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  13. Beni mimlediğin için kocaman teşekkürler . :) Mim yazımı yazdım buün sonunda , seninkini de geç okumuş bulundum kusura bakma . İş yoğunluğundan unutmuşum . :) Çok keyifli bir yazıydı . Ah o battaniye altı film izleme keyfi var ya işte onu ben de çok seviyorum . :) Kocaman sevgiler , mutlu haftalar diliyorum . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek. :)
      Hemen link olarak ekliyorum. Katıldığın için teşekkür ederim.
      Huzurlu günler, sevgiler. :)

      Sil

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!