WAKEFIELD | FİLM YORUMU

Wakefield, Bryan Cranston ve Jennifer Garner'ın başrolünü oluşturduğu bir film. Ama önemli olan kişi tabi ki Bryan Cranston. Çünkü ben Bryan Cranston'ın büyük bir hayranıyım ve siz sevgili okuyucularım sebebini gayet de iyi biliyorsunuz. 😆 

IMDb puanı 6.4 olan Wakefield, 2017 yapımı ve dram türünde bir film. 

Konusu: Manhattan'da bir avukat olan Howard Wakefield, evli ve ikiz kız çocuğu babasıdır. Ailesiyle birlikte rutin bir yaşantısı vardır. Kıskanç bir erkek olan Howard, karısının başka erkeklerle olan sohbetini flörtleşme olarak algılar. Karısının normal olarak gördüğü şeyleri Howard normal görmez ve bir fikir çatışması içindedirler. Mutlu bir evliliği olmadığını düşünen Howard, bir gün garajının çatı katına tesadüfen çıkar ve çatı katındaki pencereden ailesini izlemeye başlar. 1 yıla yaklaşık bir süre yaşamını çöpten yemek artıkları ve eski kıyafetlerle sürdürür ve bu esnada ailesini izlemektedir. Aynı zamanda karısı ve çocuklarıyla olan ilişkisi üzerine düşünmeye başlar. 1 yıla yakın süreyi doldurduktan sonra tekrar ailesinin yanına dönmeye karar verir. 

Başta bir konusunu okuyup fragmanını izledikten sonra duygulu bir aile dramı izleyeceğimi tahmin etmiştim. Hatta ağlayacağımı bile düşünmüştüm. Ancak böyle bir durum söz konusu değildi. Dram olmasının yanı sıra bir psikoloji filmiydi de.

İlişkiler üzerine bir film olduğu için bir erkeğin gözünden evliliğin nasıl bir şey olduğunu seyrettim. Açıkçası hiç de harika göründüğünü söyleyemem. 😅

Filmin en sıcak, keyifli sahneleri Howard'ın evine gelenleri konuşturduğu sahnelerdi. Tüm gün boyunca sandalyesinde oturup eve gelenleri kendi kendine konuşturması izlerken beni çok eğlendirmişti. 

Film, ihtimaller üzerine kurulu diyebiliriz. Karısı onu bakımsız halde görürse/görmezse, her yerde kayıp olarak gösterilirken birden insanların karşısına çıkarsa/çıkmazsa gibi birçok alternatiflere yer veriliyor. Ben bunu da çok sevdim. Tabi filmde bu duruma çok fazla yer verildiği için finali de siz kendiniz tamamlıyorsunuz. Ama ben finalin bu biçimde bitmesini istemezdim. Umarım devamı gelir de bu boşluğu tamamlarız.

Minik bir detaya takıldığımı da söylemeden edemeyeceğim. Kaynanaya duyulan nefret tüm dünyada mı geçerli olur? Gerçekten, ben sadece Türk toplumlarında olduğunu düşünürdüm ama demek ki yanılmışım.

Bana kalırsa çoğunlukla diğer filmlerden farklı bir filmdi. Mükemmel, başyapıt diyemem tabi ki ama kötü olmadığına emin olabilirsiniz. Film sitelerinde yapılan "sıkıcı, vakit kaybı" yorumlarını dikkate almadan ön yargısız olarak izlemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca filmde yine çoğunlukla açık sahneler mevcuttu. Ben bazılarını gereksiz buldum. Çocuğunuzla, kardeşinizle, sizden küçük biriyle izlemeseniz daha iyi gibi sanki, siz bilirsiniz yine tabi ki.

Ben genel olarak filmi beğendim. Bazı detaylarına takılmayıp düşünceye odaklanırsak güzel bir konusu var. Üstüne düşündüğüm bir film oldu. İzlemenizi tavsiye ederim.

En sevdiğim alıntı:
"Ben ailemi terketmedim, kendimi terkettim. Ben hep onlarlaydım, sadece yanlarında değildim."

Puanım: 4/5


Keyifli seyirler!

9 yorum :

  1. Merhaba, hoşgeldiniz. Hemen uğruyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Filmden haberim yoktu. Konuyu okudum, çok ilginç geldi. İzlemek isterim. Öneri için teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
  3. konusu ilginçmiş, hazır tatildeyken izlenmeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, değişik bir bakış açısıyla evlilik hayatını görmüş olursunuz. Teşekkürler. :)

      Sil
  4. Değişikmiş bayağı:)ilgi çekici konu,listeye aldım^^

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler, umarım beğenirsin. :)

    YanıtlaSil

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!