MİNİMALİST DÜŞÜNMEYE BAŞLAMAK


Minimalizm, organize etmekle ve elinizdeki sahip olduğunuz mallarla alakalı estetik bir trend değildir. Aksine, minimalizm bir zihniyettir ve yumuşak başlı bir tavırdır. Minimalist düşünmek sahip olmadığınız şeyler hakkında düşünmeyi bırakmak, ihtiyacınız olan şey neyse veya hayatınızı daha sadeleştirecek şeyin ne olduğunu bilmek demektir. Peki, nasıl minimalist düşünülür?

     1. Minnet duy.

Minnet duymak yaş, iş, ilişki gibi kesin bir şey bekleme. Sahip olduğun şeyler için de şükran duy.

     2. Daha az şikayet etmeyi öğren.

Bir deney yap ve gün içinde bir şeylerden yakındığında; araba kullanırken, bir yere geç kalırken, işte fazladan mesai yapman gerektiğinde vs. zaman ses kaydına al. Kaç kez şikayet ettin? Kaçıncı şikayetinde sorunlar çözüldü veya iyi sonuçlar oluştu? 

     3. Sadece gelecek hakkında düşünmeyi bırak.

İlerideki planlar için hayal kurmak kabul edilebilir. Ancak kontrol edemeyeceğin şeyler karşına çıkabilir, bunları gözardı etme. Diğer insanların senin hakkında ya da senin durumun hakkında ne düşündüğünü veya ne hissettiğini bilmek imkansızdır. 

    4. Egzersiz yap.

Egzersiz yapmanın stresi azalttığı, sağlığı artırdığı ve özgüveni desteklediği kanıtlanmıştır. Vücudunun daha iyi olmasını istiyorsan kendine 30 dakika ver.

     5. Asla pişman olma.

Eğer yanlış bir şey yaptığını düşünüyorsan bunu nasıl çözebileceğini düşün ve yeniden bunu yapmamaya dikkat et. Sebepsiz bir şekilde düşüncelerini kendine saklama. Eğer birini seviyorsan ona git ve bunu söyle. 

     6. Eleştirmeyi bırak.

Birileriniveya kendini eleştirmek bir fayda sağlamaz. Neden vaktini boşuna harcıyorsun ki?

     7. Bol bol düşün.


Çok az zamanın varsa, paran az kaldıysa, hiç arkadaşın yoksa çok fazla düşünmen gerekir. Bununla birlikte bol bol olumlu düşünüyorsan farklı yollar ya da bulacaksındır veya zihniyetini kolayca değiştireceksindir.

     8. Her gün seni mutlu eden bir şeyler yap.


Seni ne mutlu ediyor? Bir bardak? Güzel bir akşam yemeği yapmak? Kitap okumak? Dizi izlemek? Önemli olan bilinçli bir şekilde yapmak.

      9. Sabahların tadını çıkar.

Günün ilk parçasına olumlu yaklaşmak gün boyunca senin ruh halini daha iyi hale getirir. Sabah rutinleri edinmek erkenden uyanmak için güzel bir sebep olabilir. Sabah 9'dan önce yapmayı sevebileceğin şeyler için vakit ayır. 

     10. Tüm zamanını İnternet'de geçirme.

İnsanların garip şeyler yaptığı videoları izlemek ne kadar eğlenceli olsa da tüm zamanını boşa harcatır. Senin için özel birisiyle sohbet et, üretken olabileceğin şeyler yap veya yaratıcılığını konuşturacak uğraşlar bul. 

    Çoğumuz kendimizi diğer insanların ne yaptıklarıyla, ne düşündükleriyle kıyaslama eğilimindeyiz. Ancak minimalist zihniyette böyle bir durum söz konusu değil. Aksine bizim sadece ne yapmak istediğimize ve hedeflerimize her gün daha yakın olmamıza odaklanıyor. Bunların bizim vizyonumuz haline getirmemizi sağlıyor. 

    Minimalist insanlar negatif düşüncelerinden kurtulup sadece gerçek durumlara odaklanırlar, sahip olduklarıyla minnet duyar ve zamanlarını kendileri için en iyisini yaparak geçirirler. Minimalist yaşam tarzını sevmek zorunda değilsiniz ancak minimalist düşünebilirsiniz. Minimalizmin hayatınızı daha fazla aydınlatacağına eminim.

Yorum Gönder

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!