OKUMA TEMBELLİĞİNDEN NASIL KURTULURUZ?


Bu çağda ve bugünlerde boş zamanımızı neyle dolduracağımızı düşünürken biraz şımarık davranıyoruz. Televizyonda gereksiz programlara vakit ayırıyoruz ya da Pokémon GO'da Pikachu avlıyoruz. İyi bir kitabı okumak için ciddi saatler harcamayalı ne kadar zaman oldu, değil mi? Etrafımızda yeteri kadar dikkat dağıtıcı dijital unsurlar olsa da tembellikten kurtulmak ve kitaplara aşık olmak mümkün!

     Sadece bir kitap okuyun

    Birkaç kitabı aynı anda ısırmanız çiğnemenize engel olabilir. Bazı insanlara göre aynı anda birkaç kitap okumak "sıkılmaya" engel oluyormuş. Ne kadar cazip gelse de aç gözlü bir okuyucu olmayın. Bu hem göz korkutucu olabilir hem de okuma sürecini zor hale getirebilir. Okumada zorlanınca başka bir kitaba geçiş yapma seçeneğinden vazgeçin ve onun yerine sadece bir kitaba odaklanmayı deneyin. Eğer gerçekten kitap okumayı sevmiyorsanız -etrafta tabi ki bir kitap polisi yok- bırakmanız sorun değil. İlginizi çekebilecek başka bir kitap bulun. 

    Kitapçılarda vakit geçirin

    Basit gibi görünebilir ancak okuma tembelliğinden kurtulmak için en iyi çaredir. En yakınınızdaki bir kitapçıya gidin, elinize kahvenizi alın ve bir kenara çekilip kitaplarla vakit geçirin. Raflara bir göz atın, kitapçıdaki elemanlarla kitaplar hakkında sohbet edin. Çok geçmeden kendinizi o kitaplar arasında çevrili bulabilirsiniz. Bu da tembelliğinizden kurtulmanız için bir kısayoldur. 

     Okuma arkadaşı bulun

    Okuma tipik bir kişisel aktivitedir ancak bazen küçük bir birlik ihtiyacınız olan tek şeydir. Bir arkadaşınızla ekip oluşturarak bir kitabı ele alıp birlikte okuyabilirsiniz. Mini bir okuma kulübü oluşturarak kitaptan günde bir bölüm okuyup daha sonra bir araya gelerek o bölüm hakkında tartışabilirsiniz. 

    İzleyin & Okuyun

    Avustralyalı bir kitapçı olan Dymocks bir blog yazısında şunu öneriyor; Filmi olan bir kitabın önce filmini izleyip sonra kitabını okuyun. Daha sonra ikisi arasındaki hikayeyi ve detayları karşılaştırın. Bundan daha iyi bir okuma tembelliğini geçiren yol yok. Şanslıyız ki, 2016 yılı hem kitap aşıkları hem de film meraklıları için kitaptan film uyarlamaları açısından heyecan verici bir yıl oldu. Paula Hawkins'in Trendeki Kız'ını, Dan Brown'un Cehennem'ini ve Andy Weir'ın Marslı'sını düşünün. 

     Dinleyin

    Dünya kadar kitap arasında kayboluyorsanız ve okumakta güçlük çekiyorsanız sesli okuyucular sizin için bir alternatif olabilir. Bugünlerde çoğu yazarın eserleri sesli olarak kaydediliyor. Dosyayı indirin ve kitabın kulaklarınızdan beyninize süzülmesine izin verin. 

    Umarım okuma tembelliğiyle başa çıkmanız konusunda size yardımcı olabilmişimdir. Hepinize iyi okumalar! 

Yorum Gönder

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!