SPLIT | FİLM YORUMU

Split, Türkçesi ile "Parçalanmış" adındaki film 2017, ABD yapımı. Gerilim, korku kategorisine girse de daha çok gerilim içeriyor. 7.3'lük bir IMDB puanına sahip.

Konusu: Güvenilir psikiyatr Dr. Fletcher (Betty Buckley), Kevin (James McAvoy) adlı hastasının en az 23 farklı kişiliği bünyesinde barındırdığını kanıtlamıştır. Ancak henüz tamamen ortaya çıkmamış son bir kişilik vardır ki, meydana çıktığında diğer kişilikleri süpürecek çok vahşi bir karakterin habercisidir. Bu dizginlemesi zor gücün etkisiyle Kevin, 3 genç kızı kaçırıp yaşadığı yerde alıkoyar. Hırslı ve kararlı Casey'nin (Anya Taylor-Joy) önderliğinde gençler hayatta kalabilmek için, Kevin içindeki şeytani güce tamamen boyun eğmeden önce oradan kaçmak zorundadırlar.
Yorumum: Bir arkadaş tavsiyesi üzerine izlediğim bu filmi anlamak birazcık zor. Çünkü psikolojik bir film. Kısa bir araştırma sonucunda Louis Vivet isimli psikolojik olarak kişilik bölünme geçiren birinden ilham alınarak kurgulanmış.

Gerilimi sürekli olarak hissedeceğiniz bu filmde 24 karakteri canlandıran James McAvoy son derece başarılı ve tamamen kusursuzdu. Bana kalırsa adeta oyunculuk dersi veriyordu. Hatta sırf bu başarısı için bile bir yazı yazılabilir.
Ayrıca Bruce Willis'in Unbreakable filmine atıf olduğu söylendiği için sanırım ilk önce Unbreakable'ı izledikten sonra Split'in izlenilmesi öneriliyor. Sebebi ise Split'i anlamayı kolaylaştırması. Daha fazla anlatamayacağım çünkü anlatırsam minik bir spoiler veriyor olacağım. :(

Toplamda 24 karakterli olan Kevin'in sadece 3-4 karakterine yer veren Split'in devam edeceği söyleniyor. Devam filmde de diğer karakterleri göreceğiz.

Puanım: 4.5/5


Keyifli seyirler!

9 yorum :

  1. Karakter geçişlerindeki başarısı Bay McAvoy'a şapka çıkarttırmıştı.
    Devam filmini bekliyoruz efenimmmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle Sibelynka. Teşekkürler yorumun için. :)

      Sil
  2. James McAvoy'u çok beğenirim zaten ve film konu itibariyle de bayağı ilgi çekici. Kişilik bölünmesi konusunu Kill Me Heal Me adlı Kore dizisinde de izlemiştim ama tabii orada romantiğe kayan bir şekilde işlemişlerdi :D
    Ben de bu arada liste hazırladım, hatta bir film izledim bile :D Önümüzdeki günlerde blogta paylaşıcam :D Paylaşmadan önce Split'i de ekleyeyim, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğin Kore dizisini bilmiyorum ama ilgi çekici bir konu evet. :)
      O zaman hemen seni de katılımcılara ekliyorum. :)
      Hoşgeldiiin! :D

      Sil
  3. Oldukça psikopat bir film sanırım... Çok gelemiyorum gerilmeye ama karakter geçişlerini çok merak ettim.
    Tavsiyene sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahha öyle de denebilir evet. :D Bence izlemeye değer. Teşekkürler yorumun için. :)

      Sil
  4. Film Unbreakable'ın devamıymış. Çok bağlantıları olmasa da önce onu izlemek daha iyi olacaktır. Ben izlemediğim için sondaki bar sahnesini anlamamıştım, netten araştırınca anladım.

    Eğer bu tarz kimlik bölünmesiyle ilgili filmleri seviyorsan Kimlik'i tavsiye ederim. O da çok güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şekilde anlayamadım ve internette araştırdığımda bağlantısı olduğunu gördüm. :)
      Onu da izleyeceğim vaktim olduğunda, teşekkürler tavsiye ve yorum için. :)

      Sil
  5. Nice post, dear! I watched this movie, It's a little psycho but it's good. :)
    Following you! Follow back?
    www.minnieart.blogspot.com

    YanıtlaSil

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!