BETTER CALL SAUL | DİZİ YORUMU


Breaking Bad'i ne kadar çok sevdiğimi her yerde ilan ediyorum. Onun yerini hiçbir dizi dolduramaz. Tüm Breaking Bad izleyenleri benimle bu konu hakkında hemfikirdir muhtemelen. Peki, onun yerine onu aratmayacak ne izleyebiliriz: BETTER CALL SAUL! 



Breaking Bad'in spin-off'u olarak karşımızda Better Call Saul var. Tıpkı Breaking Bad'te olduğu gibi Better Call Saul da AMC'de yayınlanıyor. 2015 yılında yayınlanmaya başladı. Buradan anlıyoruz ki BB hayranları sadece 2 yıl kadar bir süre dayanabildi.



Bu dizideki ana karakterimiz Walter'ın üçkağıtçı avukatı Saul. Herkes bu karakteri çok sevdiğinden spin-off için harika bir seçim yapılmış.

Dizi, BB'den 6 sene kadar önce bir zamanı işliyor. Bu sebeple avukatı Saul Goodman olarak değil James McGill (Jimmy) olarak görüyoruz. Anlayacağınız Breaking Bad'te olduğu gibi bir karakter dönüşümü söz konusu olacak. Ancak bazı sahnelerin siyah beyaz olduğunu fark edecesiniz ki bu genellikle her sezonun ilk bölümünde oluyor. Siyah beyaz sahnelerin anlamıysa Breaking Bad'ten sonrası... Çünkü hatırlayacak olursanız Breaking Bad'in son bölümlerinde Saul, kimlik değiştirip bir pastane açacağını söylemişti. İlk sezonun ilk bölümünde de Cinnabon pastanesinde çalıştığını görüyoruz.



Konusuna gelecek olursak baş karakterimizin avukatlığa neden ve nasıl başladığı ve nasıl sürdürdüğü ve Breaking Bad'teki haline nasıl döndüğü ile alakalı.

İlk sezonunda Breaking Bad'ten tanıdığımız yüzlerden hangileri var diye soracak olursanız cevabım Saul, Tuco ve Gus'ın yardımcısı Mike var. Mike ise bir otoparkta güvenlik görevlisi/bekçi olarak çalışıyor. Ben Mike'ı ilk gördüğümde sanki uzun zamandır görmediğim ve çok sevdiğim biriyle karşılaşmış gibi hissettim. Tıpkı aileden biri gibi...
Her sezon 10'ar bölümden oluşuyor. Her bölüm ise ortalama 50 dakika. Şu anda da 3 sezonu çekilmiş durumda. Ancak olumsuz bir noktası var ki senede bir sefer yeni sezon geliyor. Ağlıyoruz...

Dizi ilerledikçe diğer önemli karakterlerle de karşılaşıyoruz. Bu sizi izlerken daha da heyecanlandırıyor. Ancak Saul Goodman'ı canlandıran Bob Odenkirk'ün bir röportajına göre Jesse Pinkman karakteri hiç dahil olmayacakmış. Bu beni yıktı, çünkü ben Jesse'yi de çok seviyordum. Anti Jesseciler sevinebilirsiniz!

Bu dizide Saul'a bağlı ama Breaking Bad'te görülmeyen karakterler de mevcut. Saul'un en çok yanında olan meslektaşı ve hatta sevgilisi Kim Wexler:

Bu ikisinin sevgili olduğunu anlamanız için 4-5 bölüm izlemeniz gerekiyor. Çünkü o kadar seviyeli bir ilişkileri var ki sevgililer mi değiller mi belli bile değil. -aradığım ilişki-

Kim haricinde Saul gibi avukat olan ağabeyi Charles McGill(Chuck):

Ağabeyi ise başarılı bir avukat aynı zamanda bir hukuk şirketinin sahibi. Saul'u da bu şirkete fotokopi katında çalışmak üzere işe alıyor. Ancak Saul da ağabeyi gibi avukat olmaya karar veriyor ve açıktan hukuk lisansını alıyor. Devamında bir abi-kardeş çekişmesi izleyeceksiniz hazır olun. Charles'ın psikolojik sebeplerden dolayı elektriğe karşı hassasiyet oluşuyor. Yani bildiğiniz elektriğe alerjisi oluyor. Bu sebeple evin tüm elektrik sistemlerini kapatıyor ve sadece gaz lambasıyla yaşıyor. Dışarı çıktığı zamanlarda alüminyum battaniyeye sarılıyor. Saul için ağabeyinin sağ kolu diyebiliriz çünkü daima yanında ve ona yardımcı oluyor. Ancak abisinde Skyler'ın damarı var. :)))


Breaking Bad ile yapımcı ve yöneticisinin ortak olması sebebiyle çekimler, renk skalaları çok benzer. Tam olmasa da o tadı alıyorsunuz.

Normalde hukuk dizileri falan beni çok boğar ama ya Saul'u sevdiğimden ya da Breaking Bad kalıntısı olduğu için mi bilemiyorum sadece adliyede geçen bölümler bile çok güzel ve hiç sıkmıyor. Tabi konunun işlenişi de güzel ve sürükleyici olduğu için de bu etkiyi yaratıyor.



Sanırım bu diziyle alakalı söyleyeceklerim bu kadar. Yeni oyuncularla birlikte farklı bir açıdan izlemek benim çok hoşuma gitti. 



Bu diziyi kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim sayın Breaking Bad severler!

Puanım: 5/5


Keyifli izlemeler!

11 yorum :

  1. Ne çok dizi var; izle izle bitmez. Neyse ki böyle dizilerden bahseden blogger'lar var da biraz eleyebiliyorum :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı dizilere her zaman en efsaneler izlenerek başlanır. :D
      Çok teşekkür ederim, benden de sevgileer :)

      Sil
  2. İzlenecekler listeme ekledim :) Teşekkür ederiim

    YanıtlaSil
  3. BB’yi hiç izlemedim ama merak ettim doğrusu 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BB izlemeden de anlayabilirsin ama BB olmadan bi eksik, bi yarım olur yani. :)

      Sil
  4. Önce Breaking Bad'i izleyeceğim. Eğer çok seversem bu diziyi de kaçırmam. Hem o zamana kadar izlenecek çok bölüm birikmiş olur :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim Breaking Bad fanlığım sayesinde çevremdeki herkese izlettirdim, şimdiki hedefim blogtaki çevreme. :D İnşallah beğenirsin. :)

      Sil
  5. Kendime isyan ediyorum böylesi durumlarda: Öylesine güzel dizilerden bahsediliyor ki yine de hiç birisini izleyemeyip Doctor Who ile başbaşa kalıyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen bir şeylerden vazgeçmek gerekir. Belki de şimdi Doctor Who ile bağınızı biraz bekletip yeni dizilere bir fırsat tanıyabilirsiniz, neden olmasın? :D

      Sil
  6. Merhaba, hoşgeldiniz. Ben de sizi takibe aldım. :)

    YanıtlaSil

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!