GELECEK VADEDEN BLOGLAR - HAYAL KIRIKLIĞI



Merhabalar! Birkaç gün öncesinde Gelecek Vadeden Bloglar listesinde yer almıştım. Gelecek Vadeden Blogların ne olduğunu bilmiyorsanız Google'layıp öğrenebilirsiniz. Çünkü bu yazıda Gelecek Vadeden Bloglar hakkında bilgi vermeyeceğim. Onlarla, daha doğrusu bir jüri üyesiyle olan sorunumdan bahsedeceğim.

Her blogger yazılarının okunmasını, daha fazla okuyucuya ulaşmasını ister. Ben de aynı şekilde. Amacım ticari kazanç değil, yanlış anlaşılmasın. Benim bu blogtaki amacım insanlara bir şey katabilmek, ufak tefek de olsa okuyucuya kazanım sağlayabilmek. Bir okuyucu benim bir yazımı okuyorsa, okumak için vakit ayırıyorsa ona bir şeyler katabilmeliyim diye düşünüyorum. Şimdi daha net ifade edebilmişimdir neden daha fazla okuyucuya ulaşmak istediğimi.

Bu yüzden Gelecek Vadeden Bloglara katılmam gerektiğini düşündüm. Katılmamdan sonra 1 veya 2 hafta içerisinde de bu listeye dahil edildim. Aslında bayağı sevinmiştim. Google Adsense desteğinden sonra bu listeye de girebilmek beni gerçekten mutlu etti. Ne yapıyorsam doğru yolda olduğumu ve yapmaya devam etmem gerektiğini düşündüm.

Gelecek Vadeden Bloglara girdiğimi bir jüri üyesinin maili ile öğrendim. Mail içeriğinde blogumu geliştirmem için verilmiş tavsiyeler, listenin açıklandığı YouTube Canlı Yayını vs. olunca neredeyse bir günümü bunları incelemekle ve ne yapmam gerektiğini düşünürerek geçirdim. Hatta blog için kabul edilmem ile ilgili bir yazı hazırlıyordum ki maalesef yarıda kaldı. Ardından da taslağı kaldırıp yerine bu yazıyı yazmak zorunda kaldım.

Peki neden hayal kırıklığı? Söz konusu olan jüri üyesinin dostane olmayan yaklaşımları. Kendisinin bana mail üzerinden yönelttiği bir soru vardı ki ben aklımda oluşan soru işaretleriyle birlikte kendisinin sorusunun cevabını o mail üzerinden verecektim. Ancak bu jüri üyesinin sabırsızlığı -sabırsızlık olarak nitelendiriyorum çünkü maili göndereli 1 gün bile olmamıştı- bana Twitter'dan ulaşıp aynı soruyu oradan yöneltmeye itmiş olsa gerek.

Twitter üzerinden kendisinin sorusuna cevap verdiğimde hoş olmayan bir üslup kullanması, verdiği etiklik dersi ve ben kendimi izah edemeden söylemek istediklerini söyleyip beni engellemesi. Düşünün, siz uzun yıllardır blog yazarısınız, profesyonelsiniz ve bir platform oluşturuyorsunuz. Bir jüri üyesisiniz, hoşlanmadığınız bir durum olsa bile olaylara duygusal yaklaşmak ne kadar doğru? Veya kişisel bir şeymiş gibi algılamak? Açıkçası bu tutum bana tuhaf geldi. 

Hayal kırıklığı maalesef bununla kalmadı. Söz konusu jüri üyesi, kendi blogunda bulunan Gelecek Vadeden Bloglar listesindeki blog sahibinin adını "-" olarak düzenlemiş. Adımı soyadımı bilmesine rağmen. Oradaki listede tüm blog sahiplerinin adı Twitter adreslerine, bloglar adları kendi bloglarına yönlendirilirken benim blogumun adresi yazı olarak bırakılmış, blogumun adı blogumun linkiyle bağlanmamış. 

Söz konusu kişinin bu tutumunun ne demek olduğunu anlayamamış olabilirsiniz. Açıklık getirmem gerekir diye tahmin ediyorum. Blog adresimin tıklanabilir olmamasını sağlayarak benim okuyucu kazanmamı engellemek, blog sahibinin adını "-" olarak değiştirerek Twitter üzerinden takip edilmemi engellemek. Tıpkı kendisinin beni Twitter üzerinden engellemesi gibi. Benim için avantaj olan tüm yolları dezavantaja çevirmek istemiş.

Görüyorsunuz, ufacık bir problemi büyütüp kişisel hale getirerek çekirdek bir blogger'a sözde destekçilik bu. 

Neden listeden blogunu tamamen kaldırmadı diye düşünecek olursanız, listeden kaldırılacak bir durum yoktu. Çünkü sorun tamamen kişisel, yanlış anlamadan ibaret. Hal böyle olunca bu jüri üyesinin yapacakları ancak bu kadardı.

Demek istediğim, eğer benimki gibi bir hevesle bu listeye katılacaksanız böyle durumlara hazırlıklı olun. Çünkü ben böyle bir muamele gördüysem siz de görebilirsiniz. Sadece biraz daha tanınma amacınız sinir bozukluğuna, tartışmalara dönüşebilir. 

Maalesef, Gelecek Vadeden Bloglar listesine büyük umutlarla başvurmuştum ama böyle can sıkıntısıyla biteceğini bilemezdim. Bu durumların ardından kendisinden blogumun bu listeden kaldırılmasını istedim. Çünkü gördüğünüz gibi, Gelecek Vadeden Bloglar, benim için amacından çıkmış durumdaydı. Bu türlü engellemelerle orada daha fazla durmanın bir anlamı yoktu. 

Benim Gelecek Vadeden Bloglarla ilgili maceram bu kadardı. Memnun kalmadığımı itiraf etmeliyim. Eğer siz de başvuracaksanız sabır diliyorum.

Mutlu günler!


EDIT(07.08.2017): SEVGİLİ OKUYUCULARIM, SON YORUMLARDA MAĞDURİYETİM ÜZERİNDEN YAPTIĞIM ELEŞTİRİ İLE ALAKALI ASILSIZ SUÇLAMALAR VE ÇAMUR ATMA TEHDİDİNDEN SONRA BU YAZIYI YORUMLARA KAPATMAYI UYGUN GÖRDÜM. BU YAZININ HAKARET, İTİBAR DÜŞÜRME, ALAYA ALMA, HEDEF GÖSTERME VE HEDEF ŞAŞIRTMA İÇERDİĞİNİ DÜŞÜNENLER İSTEDİĞİ YARGI MERCİNE BAŞVURABİLİRLER. AYRICA BU KONU ARTIK KİŞİSEL GÜNDEMİMDEN ÇIKTIĞI İÇİN DAHA FAZLA ÜZERİNE TARTIŞILMASINI GEREKSİZ BULUYORUM. DESTEKLERİNİZ VE GÜZEL DÜŞÜNCELERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. 

47 yorum :

  1. Bence kendiniz hic üzmeyin.

    Şahsen sitenizin günlük hit orani düşmüyor aksine artiyorsa zaten gelecek vaat ediyorsunuzdur.

    Onlarin demesiyle olmuyor ki işler.

    Başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim..bloğun gelişimi sizin elinizde elbette duyuru veya tanıtım yazıları etkinlikler de faydalı ama bu bir dönemlik bir faydadır sürekliliği yoktur.
      Adınızı ve blog linkinizi kaldırması ise çok çirkin bir hareket ancak size listedeki linkten ulaşamayanlar mecburen Google üzerinde aratıp bulacaktır bu da sizin için organic traffic demek🙃

      Sil
    2. Yok aslında olay kendimi üzgün hissettiğimden değil. Kendimi üzgün hissetmiyorum, sadece olayların saçma bir şekilde ilerlemesinden dem vurdum. Hani katılmak isteyen olursa benimki gibi durumlar söz konusu olabileceğinden haberdar etmek istedim. :)

      Tabi ki dediğinizde haklısınız. Hit oranımdan yana memnunum bariz bir şekilde fark görüyorum ama belki de benim hatam. Uzun yıllar bloggerlık yapmış insanların bu konuda gerçekten bilgili ve yardımsever olacaklarını düşündüm.

      Teşekkür ederim, size de başarılar...

      Sil
    3. Gözlerinden Öper;

      Haklısınız, ben bahsettiğim gibi biraz daha tanınmamda yardımcı olabileceklerini düşünmüştüm ama amaçları sanırım kendilerini tanıtmak. :)

      Maalesef bu çirkin hareketi kendilerine layık görenler onlar. :) Google üzerinden kimsenin uğraşıp arama yapacağını düşünmüyorum aslında. :D

      Teşekkürler destekleriniz için. :)

      Sil
  2. Son zamanlarda bu Gelecek Vadeden Bloglar adı altında çok şikayetle karşılaşıyorum. Ancak engellemesi beni baya şaşırttı. Dediğiniz gibi, iş kişiselleşiyorsa kimin geleceğini kime vaat edecekler, doğrusu bilemedim. Biz bize mutluyuz boşverin.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası böyle şikayetler var mı bilmiyorum, hatta sizden duyuyorum. İlk olmamam demek ki ortada bir sorunun olduğunu gösteriyor. Neyi vaat ettiklerini ben de bilmiyorum artık. Bildiğim sadece ego dolu bir topluluktan başka bir şey olmadıkları.

      Teşekkür ederim desteğiniz için. Gerçekten biz bize mutluyuz. Gerisi boş. :)

      Sil
  3. Moral bozucu bir durum. Ama siz yine de moralinizi bozmayın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok tabi ki bozmuyorum. Sadece görünüş itibariyle profesyonel gözükse de aslında yenilerden bile amatör tutum sergiledikleri gibi bir hayal kırıklığı ortaya çıkınca çok da önemli bir şey olmadığının farkına vardım.

      Desteğiniz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Daha önce bazi blogger arkadaslarla lafi geçti ve bu olusumu ne kadar gereksiz buldugumu söyledim. Bana hak veren de oldu haddimi bildirmeye kalkan da. Birkac kisi uzun yillardir blog yaziyor diye bu listeyi olusturma hakkini nereden buluyor? Onlar seçmese bloglar degersiz mi olacak yani? Bloglar hakettigi yere mutlaka ulasiyor. 2.5 yildir blog yaziyorum kimseden de bir sey beklemedim kendimi bu tarz bir jüri önüne koyma ihtiyaci da hissetmedim. Kendi kendilerine paye veriyorlar bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında sözde güzel bir düşünce vardı. Ben gereksiz görmedim. Ama pireyi deve yapacak kadar türlü davranışlarda bulunmaları kendileri için kötü bir itibar oluşturuyor.

      Tabi ki o listeye girmeyen hatta o listeden haberi olmadan çok iyi yerlere gelen bloglar vardır ve olacaktır.

      Kişisel tercih meselesi. Benim amacım senelerce bu platformda bulunan insanların desteğinden ve tecrübesinden yararlanmaktı.

      Sil
  5. Okuyunca üzüldüm elbette. yaşanmaması gereken bir olay ancak bana göre çok da önemsenecek bir durum değil: Bu güne gelişiniz kendi çabalarınızla oldu ve bundan sonra da öyle olacaktır. Kimsenin elinizden tutmasını beklememek lazım bence. Eğer birilerinin el vermesiyle yükseliniyorsa, gene birilerinin itmesiyle düşülecek demektir yaşamın kuralı bu özellikle feodal yaşam biçiminde.
    Bence hiç olmamış gibi davranarak yolunuza devam edin. Kolaylıklar ve başarılar dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemsenecek bir durum olmadığı konusunda hemfikirim sizinle. Ben bu listeye katılmak isteyecek insanların böyle durumlarla karşılaşabileceği konusunda bilgilendirmek istedim. Bloggerlık saf emek gerektiriyor, bunun daha iyi bilincindeyim. Bu konuda haklısınız o yüzden. :)

      Çok teşekkür ederim desteğiniz için. :)

      Sil
  6. Çok şaşırdım. Ben hiç başvuru yapmadım öncelikle bunu belirtmek isterim. Gerekliliği veya geçerliliği üzerinde tartışılabilir, bir açıdan Derya'nın dediği de doğru olabilir ancak bu tarz oluşumlara açıkçası ben karşı değilim. Bloggerların tecrübelerini sundukları videolar, buluşmalar, röportajlar vb. etkinlikler tecrübe kazanmak ve bilgi edinmek adına faydalı oluyor. Birilerinin bunu görev edinmesi çok da kötü değil. Başarılı ve kendini ispatlamış birçok bloggerla tanışma fırsatı sağlıyor fakat moral bozucu bir olayla karşılaşmana üzüldüm bu tür sorunlara sebebiyet verilmemeli. Konunun muhatabı da bir açıklama yapacaktır ve yapmalıdır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizinle aynı fikirde değilim. Vaat edilen şekilde bir uygulama olsa daha iyi şeylerin olacağına şüphe yok. Ancak bana karşı tutumu bunun çok dışındaydı.
      Açıkçası yapacak bir açıklaması olur mu bilmem ama açıklama yapacak olsaydı zaten email üzerinden yapardı.

      Teşekkürler desteğiniz için. :)

      Sil
    2. Aynı fikirde değilsin doğru mu anladım?

      Sil
    3. Ah hayır, sizinle aynı fikirdeyim. Dalgınlıktan yanlış yazmışım. Kusura bakmayın. Bazen parmaklarım aklımdan daha hızlı çalışıyor. :')

      Sil
  7. Neye gore juri kime gore juri?Bilemedim ya🤔Uygulama aslinda guzel.Ama madem boyle bir etkinlik yapiliyor ilk bas duyurulmali,anket yapilmali juri oyle secilmeli diye dusunuyorum.Ben daha yeniyim blog dunyasinda pekte bilgi sahibi degilim bu konuda ama biraz arastirma yaptim yazinizi okuduktan sonra ve karsima "EGO" kavramindan baska birsey cikmadi acikcasi.Ne kadar guzel soylemis yukarida yazan arkadasimiz okunma sayin git gide artan bir hit aliyorsa;zaten gelecek vadediyorsunuzdur.Hic caninizi sikmayin yazmaya devam edin...👍
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jürinin nasıl oluştuğuna dair bir fikrim yok maalesef. Sanırım en eski bloggerlara teklif sunulmuş, kabul eden jüri üyesi seçilmiş diye tahmin ediyorum. Bir kişinin bu davranışını tüm jüri üyelerini de içine alarak konuşamam ama bu kişi kurucuysa durum biraz daha hassaslaşıyor.

      Çok teşekkür ederim desteğiniz için. :)

      Sil
  8. Boşuna hiç canınızı sıkmaya değmez bence :))) Gayet kaliteli içerikler ürettiğiniz,okurken keyif aldığım süper bir blogunuz var bu şekilde devam edeceğinize inanıyorum başarılarınızın devamını diliyorum onlar eksik olsun ne yazaaar :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum böyle düşünmenize. Böyle geri dönüşler beni çok sevindiriyor. :))
      Aynı şekilde size de başarılar diliyorum. :)
      Desteğiniz için çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  9. 2012'den beri blog alemindeyim aslında ,kapadım tekrar açtım,aktif olamadığım zamanlar oldu.Kendime tecrübeliyim falan demiyorum.Çünkü sadece kendi eğlenceme baktım,hala bile bilmediğim bir sürü şey çıkıyor.Biraz bilgi,tecrübe sahibi olunca klavye başında havalara girmek kimileri için kolay oluyor sanırım.Pek hoş bi durum olmamış ama burada kaybeden sen değilsin.;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani ben de anlayamadım bu tip davranışların sebebi bahsettiğiniz durumdan mı kaynaklı yoksa kişinin huyu mu... Olan oldu ne yazık ki, bilinçlendirme yazısı oluşturma gereği duydum o yüzden.

      Desteğiniz için çok teşekkür ederim. :))

      Sil
  10. Sıkıntıyı kimle yaşadın bilmiyorum ama o liste uzun süredir yapılan bir çalışma. Yani direk etkileşimim yok ama listeyi yapan kişinin bloglarla olan çalışmalarını biliyorum. Tabi ki haklı tarafın vardır halledilir, zaten her şeyi bu yanlış anlaşılmalar yapıyor. Umarım halledersiniz, o listeye girme durumunu şu halde tebrik etsem mi etmesem mi bilmedim. Moralini bozma hallolur. Eğer sorun Evren'le ilgiliyse de o naif adamdır, ama tabi ben ne yaşandığını bilmiyorum varsayım olarak diyorum bunlar. Nitekim sıkıntı etme içeriğini üret, gerisi gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yazıda direkt isim vermeyi hedeflememiştim ancak siz anlamışsınız kimden bahsettiğimi, doğru tahmin. Aslında çoktan halledildi diyebilirim. En son ben çıkmak istediğimi söylediğimde o da kabul etti. :)
      Tebrik edilecek bir durum olmadı ama yine de teşekkür ederim.
      Tabi ki ben hız kesmeden bloguma emek vermeye devam edeceğim. :)

      Sil
  11. Hiiiiç uğraşma, enerjini harcama böyle şeylerle... İyi niyetlerle kurulmuş bir oluşum gibi gözüküyor ama canın sıkıldıysa çık gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben de öyle düşünüyorum. Çıktım, ayrıldım zaten. :)
      Desteğin için teşekkür ederim. :)

      Sil
  12. Haha :) Ben niye şaşırmadım acaba. Şöyle söyleyeyim bende 6 aylikken basvurdum. Sonrasında ise gelecek vaad etmediğimi öğrendim. 😀 Bu kadarı gayet normal. Zaten yeni ve yetersiz olduğumu bende farkındayım. Aynı senin düşüncen gibi hit sayımı arttırma amaçlı şansımı denemek istemiştim. ( Malum facebook, twitter gibi sosyal ağları kullanmadığım için. ) Sonrasında ise bu beyfendinin yazılarından ilgimi çekenleri okudum. Ve ben okuduğum her yazıya muhakkak yorum bırakırım. Bıraktığım yorumlara çok sert cevaplar aldım. Ki benim matrak biri olduğumu bilen bilir. Ama deneyimlerine yürekten inandığım bir bloggerın acemi bir bloggerı "bilmedikleri" üzerinden yargılaması ve bunu da ağır şekilde yapması hiç hoşuma gitmedi. Bende konuyu da bu tecrübeli bloğu da orada bırakıp yoluma baktım. Kısacası herkes ben değilmiş. 😀 Onu anladım. Tek cümleyle profesyonelliğe ters bir yaklaşım diyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında gayet de gelecek vaat ediyormuşsunuz. :) Sizde de hoş anılar bırakmamış demek ki. Sanırım genel olarak tutumu bu şekilde çekirdek bloggerlara. Üzüldüm doğrusu sizin adınıza. Haklısınız, profesyonelliğe ters. Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil
  13. Sacma sapan isler, belki de isabet olmus. Önemli olan okunmanızsa okunuyorsunuz. Demekki onların amaçları cok daha farklıydı. Siz sadece katılmıs bulundunuz buda bir deneyim sayılır ki, sanslısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak çıkardığım sonuçları dile getirmişsiniz. Bir sürü kişinin desteğini aldım mesela. Yaptığım şeyin farkına varmam için gerekliymiş böyle bir durumun yaşanması. Hoş değildi ama bunları da fark edemezdim. Teşekkür ederim desteğiniz için. :)

      Sil
  14. Kendini fazlaca üzmediğini umut ediyorum. Bende yeniyim fakat bu tarz kişiselleştirmelere hiç gerek yoktu. Bu da bizlere deneyim olsun diyerek geçelim üzerinden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır tabi ki üzmüyorum. :) Bu yazıda amacım üzüntümden bahsetmek değil, bu listeye katılmak isteyecek bloglar için tavsiye yazısıydı. Harika bir deneyim olduğunu söylemeliyim. Desteğin için çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  15. Ahh ağzından bal damlıyor canımsın 😀 Şaka bir yana çok hatam var ve vardır. Ama geldi geçti işte. Kafana göre yazmak en doğrusu sanırım. Tek ağrıyan başın oluyor. :) İyi geceler 💓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Hata olsa da özgün oluyor sonuçta. :) Teşekkür ederim. :')

      Sil
  16. Gelecek vaat edenlere baktım şimdi, aslında güzel bir proje olmuş. Ama sizin yazınızı okuyunca negatif bir etki bıraktı bende. Sitenize baktım o linkten, isminiz hala "-" olarak duruyor! Bence terbiyesizlik etmişler. Olayı net bilmiyorum, kimsenin de günahını almak istemem, fakat karşıdaki bir bayansa daha nazik davranılmalıydı diye düşünüyorum. Haklı olsa bile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güzel bir proje olduğunu düşünmüştüm ilk başta. Maalesef haklıyım demek, haklı görünmek için haklıyım demek istemiyorum ama sonuçta yapılan muamele kesinlikle görmem gerekenden fazlası. Teşekkür ederim desteğiniz için.

      Sil
  17. Bu tür şahıslar internetin her alanında artık karşımıza çıkıyorlar. Ve insanların hayallerini kendi istek ve arzuları uğruna heba edebiliyorlar.
    Üzüldüm yaşadıklarınıza. Geçmiş olsun. Siz kaldığınız yoldan yürümeye devam edin. Biz de sizi okumaya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görünüşe göre dediğiniz gibi gerçekten. Ama bende heba olan bir şey yok tabi ki. :) Geçti, gitti. Ben sorun etmiyorum. Sadece gerçekleri gün yüzüne çıkarmak istedim. Kaldığım yerden elbette devam edeceğim. Çok teşekkür ederim desteğiniz için. :)

      Sil
  18. Üzmeyin kendizi,okuyucularınızın gözünde profesyonelsiniz.Jüriler ne bilir ki?
    Bence okuycularına bir şey katmak için ve gelişmek için çabalayan yeni bir blogger'a o şekilde yaklaşan insanlara profesyonel demek yanlış.
    Geçmiş olsun,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah çok teşekkür ederim. Profesyonel olduğumu düşünmüyorum ama böyle düşünmeniz beni çok sevindirdi beni. :) Desteğiniz sayesinde daha büyük bir zevkle yazmaya devam edeceğim. Çok sağ olun. :)

      Sil
  19. Bence bu tür şeyleri çok ciddiye almamak gerek.Kendileri kaybetti deyip unutmak en iyisi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, öyle diyorum zaten. Söylediğim gibi. Bir umutla bu listeye katılmak isteyen olursa kendini böyle durumlara hazırlasın diye oluşturduğum bir yazıydı. :) Teşekkür ederim desteğin için. :')

      Sil
  20. Merhabalar...Derya'nın Spor Günlüğü'nün başlattığı Blog Keşif Etkinliğinden geldim.G+ ekledim.
    Bu gelecek vaat eden bloglar ile ilgili daha önce de birkaç paylaşım yazısı okudum ama beni ne cezbetti ne de merak duygusu uyandırdı açıkçası.Kişisel tercih tabi..Kişisel demişken kendisini jüri üyesi diye nitelendiren birinin de profesyonellikten uzak duygularıyla hareket etmemesi etik olmamış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoşgeldiniz. Evet, bazısına ilgi çekici gelmiyor. Ben sadece şansımı denemek, potansiyelimi görmek istedim diyelim. Jüri üyesinin tutumu gerçekten de samimi değildi. Teşekkürler desteğiniz için. :)

      Sil
  21. ben gelecek vadeden ya sen?5 Ağustos 2017 21:40

    olayın zamanlaması çok manidar. Tamda Evren beyin blogunun yıl dönümünde bu senaryonun eyleme koyulması şüphe uyandırıcı. birileri düğmeye basmış ve bu genç kızımızı seçmiş. bugüne kadar hiçkimse kendisi hakkında kötü bir söz söylemezken ve listeye onlarca blog girmişken listeye başvuran, seçildiği halde listeden çıkmak isteyen sonra da hakaret ve suçlama içeren yazı ve yorumlar yazan bu hanım kızımızın amacı ne acaba? Yıllarını blog dayanışmasına vermiş birinin hedef gösterilmesi, hakaret yorumların müsade edilmesi, itibar kaybına yol açmak için titizlik oynanan bir oyun gibi geldi bana. bu sebeple Evren beyin bu yazıyı yargıya taşıma kararını destekliyorum çünkü jüride listede yer alanlarda gizlice hedef gösterilmiş, hak ihlali yapılmış.

    YanıtlaSil
  22. Yazıyı hayretler içinde okudum, ekran görüntülerini aldım. sevgili evren'in bloğunda rada yazdığı sanal zorbalıka kendsinin genç bir blogger adayı tarafından maruz bırakılması kabul edilemez. Yazıdaki cümleler kadar yorumlara verilen cevaplar da küçük düşürme ve kişilik haklarına saldırı. Yazıda bahsi geçen kişinin Evren olduğu yorum kısmında yazarın kendisi tarafından açıkça onaylanmış. Baştan sona hedef gösterme, karalama kampanyası.

    İtiraf 1: (Amacım ticari kazanç değil) deniyor ve ticari amaç gütmeyen yeni bir bloggerın en büyük çelişkisi: http://engineeringvibes.blogspot.com.tr/p/blog-destek.html
    İtiraf 2: (Google Adsense desteğinden sonra)
    İtiraf 3: kendisinden blogumun bu listeden kaldırılmasını istedim.

    Hakaret 1: dostane olmayan yaklaşımlar
    Hakaret 2: hoş olmayan bir üslup kullanması
    Hakaret 3: küstahça bir üslupla (Yazının elimdeki ilk ekran görüntülerinde ve RSS kaynağında mevcut ancak sonradan "hoş olmayan bir üslup" diye değiştirilmiş)
    Alaya alma 1: jüri üyesinin sabırsızlığı
    Alaya alma 2: bu jüri üyesinin yapacakları ancak bu kadar
    Alaya alma 3: siz de başvuracaksanız sabır diliyorum.
    Hedef gösterme/yanıltma 1:Alaya alma 3: ben böyle bir muamele gördüysem siz de görebilirsiniz
    Hedef gösterme/yanıltma 2: bu listeye katılacaksanız böyle durumlara hazırlıklı olun.
    Hedef gösterme/yanıltma 3: Gelecek Vadeden Bloglar, benim için amacından çıkmış durumda

    Hedef şaşırtma 1: (Kendisinin bana mail üzerinden yönelttiği bir soru vardı ki) diyerek tam ne kastedildiği bilerek boş bırakılmış. İnsanların aklına kötü şeyler getirmek amaçlanmış
    Hedef şaşırtma 2: "Mail içeriğinde blogumu geliştirmem için verilmiş tavsiyeler, listenin açıklandığı YouTube Canlı Yayını" o halde ne yaşandı da olay bu noktaya geldi ayrıntılı bir açıklama yok.

    listeye başvurulmuş, eklendiği halde bahsi geçen eposta ve twitter yazışmalarında ne olduki bu blogun yazarı listeden çıkmak istedi? cevap yok? belge kanıt yok. listeden çıkmayı isteyen kendisi madem niye oturup bir kişiyi ve bütün jüriyi, listede yer aln 20 blogu aşağılayan bu yazıyı yazdı?

    Yorumlara verilen cevaplarda başlıbaşına davalık. Evren dava açmazsa hafta içi bilişim suçları kapsamında ben dava açacağım. çünkü birilerinin sosyal medyadaki bu saldırganlıklara dur demesi gerekiyor. yeni neslin bu ben istediğim gibi çamur atarım

    YanıtlaSil
  23. EDIT(07.08.2017): SEVGİLİ OKUYUCULARIM, SON YORUMLARDA MAĞDURİYETİM ÜZERİNDEN YAPTIĞIM ELEŞTİRİ İLE ALAKALI ASILSIZ SUÇLAMALAR VE ÇAMUR ATMA TEHDİDİNDEN SONRA BU YAZIYI YORUMLARA KAPATMAYI UYGUN GÖRDÜM. BU YAZININ HAKARET, İTİBAR DÜŞÜRME, ALAYA ALMA, HEDEF GÖSTERME VE HEDEF ŞAŞIRTMA İÇERDİĞİNİ DÜŞÜNENLER İSTEDİĞİ YARGI MERCİNE BAŞVURABİLİRLER. AYRICA BU KONU ARTIK KİŞİSEL GÜNDEMİMDEN ÇIKTIĞI İÇİN DAHA FAZLA ÜZERİNE TARTIŞILMASINI GEREKSİZ BULUYORUM. DESTEKLERİNİZ VE GÜZEL DÜŞÜNCELERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!