YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ & ALMANCA KURSU

Merhabalar! Bu yazıyı yazarken bile içimde ufak bir heyecan var, içim kıpır kıpır! 

Biliyorsunuz -bilmiyorsanız bile Hakkımda kısmında ve anasayfada koca koca yazıyor ki mutlaka görmüşsünüzdür- mühendislik öğrencisiyim. Derslerim diğer bölümlere göre bir tık daha ağır. Ancak ben nedense bununla da yetinmeyip kendime okuyacak bir bölüm daha buldum! Ve bir de kurs!

Üniversitedeki ilk senem -yani geçen sene- o kadar boş geçti ki buna hala çok üzülüyorum. Yaptığım tek şey üniversiteye gidip gelmek ve ders çalışmaktı. Hiçbir sosyal aktiviteye istesem bile katılamadım. Koca bir senemi bomboş geçirdiğime hala inanamıyorum.

Bu sebeple hem kendi bölümümle hem de kendi ilgi alanımla ortak bir noktada buluşacak bir bölüm daha okumaya karar verdim: Yönetim Bilişim Sistemleri.

Kendi bölümümle ilgili dedim ama tabi ki tam olarak değil. Yanına gidebilecek bir bölüm demek istedim.

Yönetim Bilişim Sistemleri, ana işletme dersleri ile biraz da yazılım dersleri içeriyor. Ben buna modern işletme adını verdim. Bana okumak mantıklı geldi, bilemiyorum.

Gelelim nerede okuduğuma... İkinci Üniversite olarak Anadolu Üniversitesi'nde, yani Açıköğretim Fakültesi'nden. 

Ne kadar faydalı olur olmaz bilemiyorum ama kişisel gelişim sözkonusu. Mutlaka ufkumu açacaktır. 

Yani artık hem Gıda Mühendisliği hem de Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisiyim!





Ve ben bununla da yetinmeyip kendime yeni bir şey daha buldum. Dediğim gibi o kadar çok pişmanım 😅 

ASMEK'in (Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları) ücretsiz olarak açtığı Almanca A1 kursuna kayıt yaptırdım. Almancaya zaten liseden hafif bir aşinalığım var ama bunu sertifikalı hale getirmek istiyorum hem de bilgilerimi tazelemek istiyorum. Almanca hep öğrenmek istediğim bir dildi. Zaten önümüzdeki senelerde Erasmus programı ile Almanya'da belli bir süre eğitim almak istiyorum. Bana çok yararı olacaktır.

İşte böyle! Yine ders çalışmalı bir sene olacak ama bu sefer aynı anda çok şey yapacağım. Elimden geldiğince de sosyal etkinliklere katılmaya çalışacağım bakalım. 

Bu seneden çok umutluyum ve beni tamamen geliştirmesini, değiştirmesini istiyorum. Daha kültürlü, daha farklı açılardan düşünen biri olmak istiyorum.

Tabi bunca şey kusursuz bir planlama ile birlikte olacak şeyler. Elimden geleni yapacağım!

Gelişmelerden sizleri haberdar etmek istiyorum tabi siz de isterseniz. 

Keyifli günler!

16 yorum :

  1. Almanca demek.Yok yok asla zor degil hic merak etmeyin.Artikellerr heleeeee dunyanin en kolay ezberlenesi seyleri.(Çarpıldı👀😁)
    Yolunuz acik olsun...💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok biliyorum kolay öğrenilen bir dil değil. Almanlar günlük konuşmalarında artikelleri çok kullanmıyor diye duymuştum ama tabi siz daha iyi bilirsiniz orada yaşadığınız için. :) Olsun artık, günahıyla sevabıyla öğreneceğim. :)
      Teşekkürler. :)

      Sil
  2. Size parlak bir gelecek ve gerçekten sizi mutlu edecek seveceğiniz bir alanda çalışmanızı bütün kalbimle diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum bu iyi temenniniz için. Aynı şekilde sizin de öyle. :)

      Sil
  3. Güzel hedeflerin var. Umarım başarılı olursun. Ben de açık öğretime başlamıştım ama ders çalışmadığım için derslerin yarısından kaldım. Bu da moralimi bozdu, ara verdim. Eskiden dendiği gibi yata yata geçilmiyormuş, yanlışlar doğruları götürdüğü için çalışmak lazımmış. Baştan uyarayım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :)
      Yok hayır ben düzenli olarak çalışırım zaten. Yata yata geçme gibi bir amacım yok, bana bir şey katmaz böyle yapmak. Teşekkür ederim uyarınız için. :)

      Sil
  4. Ne güzel boş durmayı sevmeyen birini görmek. Hedeflerinize ulaşıp güzel işler ortaya çıkarmanızı diliyorum. Yolunuz açık olsun.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, umarım. Hepimizin yolu açık olsun, çok sağ olun. :)

      Sil
  5. heey kutlarım seni güzel adımlar. ingilizce fransızca biliyom da almanca öğrenmedim. ters düşüyor diğerlerine. erasmus işallah. almanyada çok blogçu var. giderken söyle bana, belki lazım olur gidince belli olmaz :) almanya iyi seçim ayrıca, temiz ve düzenli ülke. bize hiç benzemiyor yaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo çok güzel. Fransızca çok zor bir dil. Evet baya Alman blogger var benim de gördüğüm kadarıyla. Teşekkür ederim deep! :)
      Evet Almanya o konuda çok iyi ve aynı zamanda eğitimi çok iyi özellikle benim alanım, kimya, mekanik gibi. Keşke biraz benzemeye çalışsak, o bile yeterdi. :(

      Sil
  6. Yönetim bilişim sistemlerini bende okuyabilirim aslında, ama bilgisayar mühendisliğinden çok farkı yoksa gerekir mi, içeriğini tam olarak bilmiyorum. Ama farklılık açısından bir bölüm okuma planım var ilerde. Felsefe gibi bölümler de dahil buna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temel işletme derslerini de içerdiği için birebir bilgisayar mühendisliği derslerini içermiyor. İsterseniz size link bırakayım, incelersiniz.

      https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/turkiye-programlari/acikogretim-sistemindeki-programlar/yonetim-bilisim-sistemleri

      Sil
  7. Almanyada yaşayan ve Almancayı öğrenme çabasında olan biri olarak başarılar dilerim
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  8. Merhaba! Tabi ki uğruyorum hemen, hoşgeldiniz. :)

    YanıtlaSil

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!