YAZ TATİLİ GELİŞİM LİSTESİ '18 EDITION


Öncelikle hepinize koccaman selamlar! Her ne kadar buralar örümcek ağı tutmuş, rutubet kokmuş gibi olsa da parmaklarımın pasını da götürerek size tekrar bloga döndüğümü bildirmek isterim! -bu sefer cidden döndüm-
Finallerim bitti çok şükür. Sonuçlar da yavaş yavaş açıklanıyor. Büt'süz/yaz okulusuz bir yaz tatili geçireceğimi umut ediyorum. Bunun verdiği mutlulukla geçen seneki gibi bir Yaz Tatili Gelişim Listesi yazısıyla ilham vermek istedim. Geçen seneki yazımı da şuraya iliştireyim: yazıya ışınlanmak bir tık'ınıza bakar. 

Kısaca Yaz Tatili Gelişim Listesi'nin ne olduğundan bahsedeyim. Öğrenciyseniz veya uzun süreliğine boş vaktiniz varsa hem dinlenmek hem de kendinizi geliştirmeye devam etmek için kendinize ve hedeflerinize göre bir liste oluşturmak amacımız.

Bu liste içinde olmazsa olmazımız genel kültürümüzü genişletmek elbette. Film, dizi, kitap, müzik, belgesel olmak üzere çeşitli kültürel aktivitelerde bulunmak başı çekmeli.

Kendi listemi de sizlerle paylaşmak istiyorum. 
1. En az 9 kitap oku.

2. Devam ettiğin dizilerin güncel sezonuna yetiş/bitir.
3. 3 yeni diziye başla ve bitir/güncele yetiş.
4. 30 film izle.
5. Haftalık düzenli spor yap ve spor rutini oluştur.
6. En az 3 sertifika al.
7. Günlük düzenli Almanca çalış.
8. Web yazılımı konusunda kendini geliştir.
9. Solidworks öğrenmeye başla.
10. Haftalık AutoCAD çizimi yap.
11. Blog için haftada 3 içerik oluştur.

Şöyle bir bakarsak 11 madde az gibi görünüyor. Ancak hep bir devamlılık gerektirdiği için kendime fazla yüklenmeyerek kendimi geliştirmek için ideal gibi görünüyor. 

Eğer siz de kendiniz için böyle bir liste hazırlamak isterseniz blogunuzda paylaşmanızı ve paylaştığınız yazıyı bana da göndermenizi rica ediyorum. Çünkü sizin listelerinizi de merak ediyorum.

Bütün bir yaz boyunca yatıp yuvarlanmamak için...

Kendinize iyi bakın! 

17 yorum :

  1. Uzun zaman sonra dönüş. Hadi bakalım planları gerçekleşir umarım. :D

    YanıtlaSil
  2. Yaz okulu, stajlar derken ilk defa bu yaz boş vaktim olacak. Yatıp yuvarlanmamak için ben de bi liste düşünüyorum aslında :) Kimi zaman programı aksatsam da bi plan oluşturmak hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, liste hazırlamak insanı müthiş motive ediyor. Zaten hiçbiri %100 gerçekleşmez. %80 bile mükemmel bir oran bence. Eğer siz de planınızı blogunuzda paylaşmak isterseniz yazı linkini benimle paylaşırsanız çok sevinirim. :)

      Sil
  3. Bloga böyle bir azimli planla geri dönmek ne güzel şey. Başarılar dilerim www.tozluayna.com

    YanıtlaSil
  4. 30 film izleme challenge felan yapsak mı ya?Listende görünce kafamda parlak fikirler belirdi bir an.😍4 5 ay önce periodiclibrary eslem korku maratonu başlatmıştı yaparken inanılmaz keyif almıştım.2017 2018 yılına ait kaliteli film listesi yapsak topluca mesela?Sonra hepsini izlesek yorumlasak?🤔Neyse ben bi mute tuşuma basıyorum😂
    Hoşgeldin Sevgili Engineeringvibes!😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten neden olmasın? Bence çok harika bi' fikir. Toplulukla yapılan aktiviteler daha verimli geçiyor ayrıca keyifli de oluyor. Bunun üzerinde bi' beyin fırtınası yapıp düşünelim bence. :)
      Hoşbulduuuk. <3

      Sil
  5. Dilerim her şey gönlünce olur. Eylülde -umuyorum unutmam- gelip sonuca bakacağım. Hepsini yapacağına inanıyorum :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz unutsanız bile ben öncesi/sonrası şeklinde durum güncellemesi yapacağım. :D Çok teşekkürler. :)
      Benden de sevgiler. :)

      Sil
  6. instada okumuştum bu postunu, sevindiiim burda olmanaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Tatilleri boş geçirmemek üzerine... Mantıklı.
    Düzenli ve istikrarlı olunabilirse, mükemmel bir program.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. İstikrarlı olmayı umut ediyorum. :)

      Sil
  8. Yaz tatilinde ne yapacağımı bilemediğim şu günlerde müthiş bir fikirmiş gerçekten bende kendi listemi oluşturacağım hemen çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  9. Şimdi bile yuvarlanıp yatıyorum :( Bir liste hazırlamaya bile üşendim şu an .s

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir etkinlik olmuş. Ben de listemi hazırladıktan sonra blogda duyuracağım. :)

    YanıtlaSil

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!