UYGULAMA GELİŞTİRMEYE NASIL BAŞLARIM?


Bir uygulama geliştirecekseniz, ihtiyacınız olan ilk şey iyi bir tasarım kadar uygulamanızın tüm işlevlerini destekleyecek bir kodlama. Dilleri ihtiyacınız olanı kadar değil, daha fazlasını öğrenmeye çalışın. Uygulamanızı konuşturacak olan şeyler sadece görseller veya tasarım değildir. Bütün bu bilgiler eşliğinde hadi ihtiyacınız olan yazılım dilleriyle başlayalım.

     Java veya Javascript

    Javascript web içindir ancak online bir uygulama geliştirmek istiyorsanız bu dili bilmenizde fayda var. Alternatif olarak, ilk önce Java'yı öğrenmekle başlamanız gerekli. Çünkü Java çoğunlukla bilinen bir programlama dilidir. 

    Java bazen eğlenceli, bazen de sıkıcı olabiliyor. Eğer bulmaca çözmeyi veya hesaplamalar yapmayı seviyorsanız bu durumu sorun etmeyebilirsiniz. Ama bazen bulmacayı bir araya getirmek meşakkatli olabiliyor. İlk olarak bulmacayı çözmeniz gerekir, kodunuzu yazarak başlayabilirsiniz. Dili temelden almak öğrenmenizi kolaylaştırır. Ancak her zaman güncel ve değişen sürümlere yetişmek için biraz zaman alıcı olabilir. Dillerin bazı yanıltıcı işlevleriyle karşılaştığınız zaman sabırlı ve azimli olmanız gerekecek. Ama zamanla ve edindiğiniz tecrübelerinizle kodunuzu mükemmel ve işlevsel bir hale getirebilirsiniz.

     HTML ve CSS

    Evet, bunlar da web sayfaları için. Ve evet, bunlar ilk olarak bu amaçlar kullanıldı. Yine de HTML 5 uygulama kodları için kullanılabilir. Bu, yeni dillerden biri ve yeni versiyonlarıyla daha çok yönlü bir hale geliyor. CSS ise HTML'i tamamlıyor tıpkı JQuery gibi. CSS, bununla birlikte HTML için bir gereklilik. Bu günlerde bir HTML dosyasını CSS olmadan bulmak mümkün değil. İkisi birlikte yüksek seviyede güçlü bir dil ancak sadece HTML ile uygulama yapamazsınız. Bunlar görsel kodlama dilleridir, Java veya diğer dillerdeki gibi arka plan görevleri yoktur. 

     Ruby on Rails ve Node.js

    Ruby on Rails benzersiz bir dildir, Node.js de aynı şekilde. Benzer popülerlik seviyeleri paylaşırlar. Node.js sunucu taraflı Java uygulamaları yazmak içindir. Rails bazı kurallara bağlılık gerektirirken Node daha açık uçludur ve kullanıcıların istediklerini yapmasına müsaade eder.

    Bu uygulamaları indirdikten sonra diller için destek ve eğitim mevcut olduğu görünür ama Java'nınki kadar yüksek derecede kurulmamıştır. Gidişat bugünlerde yıldırım gibi ilerliyor ve yeni versiyonlar hemen bir köşede bulunuyor özellikle de insanların en çok kullandığı ve geliştirdiği dillerde söz konusu bir durum. Bu özellikle gitgide artan, son zamanların popüler yeni dilleri için geçerli.

     SQL

    Bu bir veritabını dili ve veritabanlarıyla ilişkili standart bir dil. Eğer oyununuz veya uygulamanız epeyce büyükse ve kullanıcılar çok fazla bilgi girişi yapıyorsa sizin açıkça bilgileri asgari hale derleyecek bir veritabanına ihtiyacınız vardır.

     Uygulamanızın Bundan Daha Fazlasına İhtiyacı Olacak!

    Tamam, uygulamanızı iyi kodladığınızı düşünüyor musunuz? Ancak iyi görünmeli değil mi?

    Tüketicilerin standartlarına uygun hale getirmek için ön uç görsellere ihtiyacınız olacak. Bugün, insanlar iyi görünen uygulamalar istiyorlar. Hatta logo gibi şeyler sizin uygulamanızın indirilmesini belirleyebilir. Bunun için Adobe veya başka şeyler kullanabilirsiniz. Ama grafik ürünleriniz için standart olanı Photoshop veya Illustrator gibi programlardır. Mac veya PC kullanıyorsanız bu programlar görsel oluşturmanız için araçları sayesinde en iyileridir.

     Son Dokunuşlar

    Gün sonunda uygulamanızın tam paket olması gerekir ve bu çoğu zaman birden fazla kişi gerektirir. Eğer hepsini kendiniz yapabilecek kadar çok yönlüyseniz veya sadece basit bir şeyler yapmak istiyorsanız bu sizin için harika bir şey!

    Artık sizin için kodlama deneyiminin sonu gelmez, bununla birlikte tüketicilerin bulduğu hataları çözemeniz için güncellemeler yapmanız gerekir. Programın çökmesi için çok fazla yol vardır ve eğer yeteri kadar insan uygulamanızı indirirse, onlar hataları bulacaktırlar. 

    Herkese mutlu kodlamalar!

Kaynak: LifeHack.Org







2 yorum :

  1. Node.js gerçekten çok yönlü bir platform. Java uygulamaları yazmak için demişsin ama Javascriptle yazılıyor. Şahsen ben Javascriptle yazıyorum, Java ile de yazılıyorsa bilgim yok :) En çok kullanılan dillerden bahsedilmiş, başlamak isteyenlere bir adım olur umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ben Node.js'in kullanım alanlarını bilmiyorum. Zaten çeviri yaptığım bir yazı bu. Teşekkürler yorumunuz için. :)

      Sil

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!