YARATICILIK BEYNİN HANGİ BÖLÜMÜYLE İLGİLİDİR?


Sağ ve sol beyin ile ilgili hatırladığınız şeyler nelerdir? Sağ beynin akıl ve mantıkla ilgili, sol beynin ise yaratıcılıkla ilgili olduğunu öğrenmiş miydiniz?

    Beyin iki bölümden oluşur. Sol kısım analizle bağlantılıdır, sağ kısım ise yaratıcılıkla bağlantılıdır. Ama bilim insanları bize daha farklı anlatılıyor. Bilimsel kanıtlar, yaratıcılığın beynin farklı bölümlerini tetiklediğini gösterdi. 

    Daha fazla yaratıcı mı olmak istiyorsunuz? Doğuştan gelen bir yaratıcılığınız olmasa dahi işte yaratıcılığınızı geliştirecek yöntemler! 

     Yaratıcılığın, IQ ile İlgisi Yoktur

    Parlak fikirleri olan insanların genellikle dahi olduğunu düşünürüz. Zeki olmanın, çoğu insanın düşündüğünün aksine yaratıcılıkta daha az etkisi vardır. Sanılanın aksine, parlak fikir kıvılcımları için IQ'nun yüksekliği değil inanmanın gücü daha yüksektir. Yani, kendinizin parlak fikirler bulabileceğine inanın. 

     Yaratıcılığı Etkileyen Pek Çok Faktör Vardır

   Yaratıcılık, kişisel ahlakınız, karakteriniz, yaşam tarzınız gibi bir dizi faktöre dayalıdır. Yaratıcı insanların ortak özellikleri IQ'larının yüksek olması değil, benzer karakteristik özelliklerinin olmasıdır. Yaratıcı kişiler, bağımsızlıklarını ve bireyselliklerini geliştirmek için risk alırlar. Onlar alışılmadık şeylerin ustalarıdır, keşfetmeyi tercih ederler, anlam karmaşasından hoşlanırlar. Bazı şeylerin cevabını bulmak veya cevap oluşturmak için belirsizliği beli hale getirirler. 

     Bütünüyle Yaratıcı Bir Beyin

    Yaratıcı tipler ne zaman yaratıcılıklarını kullanırlarsa veya yaratıcılık içeren bir görevde yer alırlarsa bütün beyinlerini kullanırlar. Sadece sol ya da sağ beyinlerini değil, tamamını. 

     Sağlıklı Bir Zihin Sağlıklı Bir Hayal Gücü Demektir

    Hayal gücünüzü kullanmalı ve hayallerinizin zihninizde dolaşmasına izin vermelisiniz. Biz yaratıcıyken beynin bölümleri birbirleriyle etkileşim halindedir. Hayal gücümüz, bizim bazı şeyleri hatırlamamızı kolaylaştırır, başka insanlar için şefkatli olmamamızı sağlar ve onların duygularını anlamamızı sağlar. 

Yorum Gönder

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!