2 BROKE GIRLS | DİZİ YORUMU


Selamlar! Bu sefer sizlere safkan Amerikan Sit-Com dizi önerisi ile geldim.

Her yabancı dizi sitesine girip yeni dizi keşfine çıktığımda gözüme çarpan bir dizi oluyordu benim için. Arkadaşımın çok sevdiği bir dizi olunca başlamak istemiştim. Biraz ön yargılı davranıyordum nedense, siz böyle düşünmeyin. İzledikten sonra gerçekten çıtır çerez olarak tüketebileceğiniz, moralinizi yükseltecek bir dizi haline gelecek. 
Bu arada nedense bu dizideki kızları ben hep birbirine dargın olarak düşünüyordum adından dolayı ama aslında bildiğimiz fakir, beş parasız anlamındaymış. Önemli bir bilgi mi? Elbette hayır.
Dizi Amerikan yapımı olduğu için tabi ki gözlerimizin önüne serilen yer Brooklyn sokakları ve mekanları oluyor. Ancak dizi çoğunlukla kapalı mekanlarda geçiyor (Muhtemelen düşük bütçeli olmasını istediklerindendir). 
Başrolde ailesi tarafından sevgi görmemiş, genç yaşta hayatta tek başına kalmış ve bu yüzden geçimini ucuza çalışarak garsonluk yapan -zaman zaman aynı anda birçok işte çalışan- güzel ve esprili bir hanımefendi var ki kendisi Max (Kat Dennings). Onunla birlikte başrolü paylaşan diğer hanımefendi ise zamanında zengin bir iş adamının kızı, Wharton Üniversitesi'nde okumuş ancak babasının usulsüzlük sebebiyle hapse atılmasından ve tüm mal varlığına el konulmasından sonra beş parasız hale gelmiş saf ve bir o kadar da temiz Caroline (Beth Behrs) var. Caroline para kazanabilmek için Max'in çalıştığı lokantada garson olarak işe başlar. Beş parasız bu kızların eğlenceli arkadaşlığı bu şekilde başlar.
Ortalama süresi 22-25 dakika civarında olan 2 Broke Girls, toplamda 6 sezondan oluşuyor. Her sezon ise 22 ya da 24 bölümden oluşuyor. 2011 yılında başlamış olsa da yeni sezon onayı alamadığı için 2017'de yayınına son vermiş oluyor.
Amerikanın genel yoğun göçmen yapısına yer verilmiş. Yan karakterler Ukraynalı, Polonyalı ve Güney Koreli örneğin. Bu sebeple dizideki diğer karakterlerin de kendilerine has bir karakteri var. Diğer karakterleri de seveceğinize eminim. Ancak uyarayım, dizide bel altı espriler fazla dönüyor. Bu tip esprilerden haz etmiyorsanız muhtemelen diziyi 5-6. bölümlerinden sonra bırakacaksınızdır. 
Genel olarak benim izlemekten keyif aldığım bir diziydi. İşten, okuldan gelip dinlenmek ve biraz kafa dağıtmak için izlenebilecek en güzel dizilerden birisi. Sizi anlamak için uğraştırmıyor, keyif veriyor ve güldürüyor. Onların hayat mücadelesine kendinizi kaptırıp güzel vakit geçiriyorsunuz.
Benim en sevdiğim sezonu 2. ve 3. sezonuydu. En komik ve güzel esprilerin yoğun olarak bulunduğu sezonlar. 
Aranızda izleyen varsa görüşlerini merak ediyorum acaba siz de aynı şekilde benim gibi mi düşünüyorsunuz? 

İzleyeceklere şimdiden keyifli seyirler!
Puanım: 4/5

8 yorum :

  1. Ben de çok severim. Nedense hiç baştan sona izleyip bitiremedim ama. Ara ara izleyip eğlendiğim bir diziydi. Max'e bayılıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirmek önemli değil aslında. Yoğun bir kurgusu olduğu için sıkı sıkıya takip etmek gerekmiyor, bu en sevdiğim yanı. :) Teşekkürler yorum için. :)

      Sil
  2. Bir ara epey bir bölümünü izledim.Sevdiğim tarafı hayalleri için mücadele etmekten vaz geçmemeleri olmuştu. Max'a çok gıcık oluyordum ama.Fazlaca ukala ve sinir bozucuydu. Carolin daha naif ve sevimliydi bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ben de o yönünü çok seviyorum, her soruna karşı çözüm buluyorlar. :)
      Caroline çok saf bi karakter ama sevimli elbette.
      Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

      Sil
  3. selamlar sitenize ilk defa denk geldim takibe aldım sizi karşılıklı ziyaretler yapabiliriz artık ^_^

    YanıtlaSil
  4. Oldukça yoğunsun galiba bu sene.Mimledim seni fırsatın olursa bekleriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok yoğunum, bloga fazla vakit ayıramıyorum ama ilk fırsatta mim yazısını hazırlayacağım. Çok teşekkür ederim bana da yer verdiğiniz için. :)

      Sil

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!